Ploeger Oxbo Group

Merkpositionering & Branding van een wereldspeler in de agrarische industrie

Vraag

Een samenwerking die altijd in beweging is. Diverse vraagstukken voor de Branding, strategie en on- en offline marketing worden bij ons neergelegd, wij geven daar invulling aan. Hoe zetten we het merk Oxbo zo goed mogelijk in de markt?

Antwoord

Ploeger Oxbo Group is al jarenlang een zeer gewaardeerde klant van studio CEL. We zijn met het bedrijf meegegroeid en verzorgen de volledige visuele identiteit. We worden ingezet als branding- en marketingbureau en dragen bij aan de visuele merkbeleving, zorgen voor slimme online tools voor het genereren van leads en zichtbaarheid op internationaal terrein.

Ploeger Oxbo Group Branding

We bewaken de visuele identiteit voor de 3 hoofdgroepen: Ploeger, Oxbo en Bourgoin. Hiervoor hebben we een Global Brand Manual opgesteld. Voor de corporate communicatie zijn alle assets (stijlkenmerken) vastgelegd zoals kleuren, typografie en gebruik van logo en illustratieve elementen. De Brand Manual biedt houvast voor alle zakelijke, communicatieve uitingen. We ontwikkelen unieke iconen en infographics vanuit diezelfde elementen. Sinds 2022 gaan Ploeger, Oxbo en Bourgoin verder onder de merknaam Oxbo.

Digitale ontwikkelingen

Niet zomaar een website maar een platform waar alles van de merken Ploeger, Oxbo en Bourgoin samenkomt en constant wordt uitgebreid. De website is een van de langstlopende projecten binnen studio CEL. Over de jaren is deze uitgegroeid tot een totaalkanaal waar alle elementen worden uitgelicht. En we zijn nog niet klaar! De website is voorzien van alle nodige informatie. Actuele events en demo’s op een interactieve kaart, relevante blogs, nieuwsitems, een overzichtelijke webshop en meer. Het bedrijf en haar producten groeit nog steeds en de website gaat hier in mee. Niet alleen als showcase maar ook als marketinginstrument.

We zien meerwaarde in de constante (door-)ontwikkeling. Zo streven we elke keer naar meer functionaliteit, ontzorgen we de bezoeker en blijven we helemaal bij de tijd.

6.475
maandelijkse bezoekers
47.755
maandelijkse pagina weergaven
Geluid aanzetten Geluid uitzetten

Van fysiek tot digitaal

Een overzichtelijke webshop voor alle Ploeger Merchandise. De Ploeger Webshop is een doorlopend product waar wij als studio al langere tijd mee aan de slag zijn, de webshop wordt steeds beter, dat geldt ook voor het assortiment.

Constante technische aanvullingen, nieuwe producten voor in het assortiment of promoties d.m.v. content marketing: studio CEL ondersteunt de webshop voor Ploeger in de breedste zin van het woord.

Geluid aanzetten Geluid uitzetten

Content marketing

Constant werken aan het uitdragen van het merk Ploeger. De content marketing van Ploeger is veelomvattend, van print advertenties tot event promoties en alles wat daartussen zit. Op basis van uitgebreide analyses werken we samen aan het behalen van diverse doelen. De content die we produceren draagt bij aan de gehele merkbeleving en helpt ons deze doelen te behalen.

Natuurlijk schakelen we ook de Beeldgenerator in om nog sneller het professionele beeld op te zetten.

Stand en ruimtelijk ontwerp

Ploeger staat jaarlijks op diverse Europese beurzen om het merk te promoten. De zichtbaarheid wordt vergroot door vlaggen en banieren te plaatsen op demovelden. Iedere 2 jaar is er een internationaal event (Agritechnica of Potato Europe). Voor het gehele traject van deze events creëren we een concept en een ontwerp, wat we ook tot uitvoering brengen.

Walkaround videoproductie

Met de Walkaround video’s presenteren we de unieke kenmerken van een machine. De kijker krijgt de mogelijkheid om rustig achterover te leunen en te ervaren wat de Ploeger machines onderscheidt van andere landbouwmachines.

Machine signing

Promotioneel verzorgen wij de signing voor (nieuwe) machines. De bandhark is een unieke machine die het gras voor de wielen opraapt en vervolgens op ruggen legt. Hierdoor komt er minder gruis in het gras wat beter is voor de koe en uiteindelijk ook voor de kwaliteit van de melk. Dit hebben we met een visual verbeeld.

Ook zo’n succesvolle case voor jouw bedrijf?

Stuur Cees een email.