WSD Digitale Praatplaat

Superheldere interne communicatie middels de praatplaat

Vraag

De originele vraag was het re-designen van de fysieke praatplaten voor de inburgering bij WSD.

Antwoord

In plaats van enkel een re-design zijn de fysieke praatplaten van WSD omgetoverd tot een digitale versie. Deze is ondergebracht in een compleet op maat gemaakte omgeving waardoor er nog makkelijker en beter gecommuniceerd kan worden! Met een heldere visuele uitstraling, automatische vertalingsmogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid op nummer 1.

Tijd voor digitalisering

De fysieke praatplaten van WSD zijn ondergebracht in een op maat gemaakte digitale omgeving. Hierdoor kan er nog eenvoudiger en beter gecommuniceerd worden. Met een heldere visuele uitstraling, automatische vertalingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijke omgeving.

Voor iedereen toegankelijk

Het digitaliseren van een praatplaat als deze biedt de mogelijkheid om direct slimme toegankelijkheids opties toe te voegen. Naast de praatplaat zo visueel helder mogelijk te maken is deze ook in real-time te vertalen in elke mogelijke taal. Zo kan iedereen de praatplaat begrijpen, zelfs wanneer deze de Nederlandse taal (nog) niet zo goed beheerst.

Daarnaast staat ook het gebruikersgemak van de praatplaat hoog in het vaandel. Een simpel UI zorgt dat de praatplaat altijd op de voorgrond staat. Een echte content first gedachte, waarin de informatie leidend is voor de vormgeving van de rest van de tool. Met als doel: de informatie zo helder mogelijk overbrengen.

Alles op maat

Voor WSD is een compleet eigen maatwerk omgeving ontwikkeld waarin we de praatplaten onderbrengen. De omgeving is beveiligd, biedt de mogelijkheid accounts te creëren en de praatplaten direct in te vullen en te delen. Alles vanuit 1 totaal overzicht.

Daarnaast is de omgeving toekomst-proof gebouwd en is het integreren van nieuwe praatplaten een makkelijke klus zodat we langzaamaan alles kunnen gaan digitaliseren.

Ook zo’n succesvolle case voor jouw bedrijf?

Stuur Kees een email.