Gemeente Moerdijk

Interactieve onepager inclusief toegankelijkheidseisen overheid

Vraag

Kunnen we de infographic interactief en toegankelijk maken?

Antwoord

Omdat de infographic niet alleen fysiek bij de gemeente getoond kan worden is er een noodzaak om deze digitaal te ontwikkelen en presenteren. Hierbij dienen we rekening te houden met de overheidseisen voor toegankelijkheid en visuele interactie.

Gemeente Moerdijk omgevingswet design

Je ziet een tijdlijn die de weg naar de omgevingswet uitlegt. Zodra je op de website komt zal de gebruiker met een snelle animatie van boven naar beneden worden begeleid. Onder aan de pagina begint het proces. Op de tijdlijn zie je diverse groene aanklik bolletjes die met een animatie heen en weer bewegen. Er komt een spreekwolk naar boven als je op deze punten klikt. Per punt krijg je content zoals tekst of video over de verschillende onderwerpen.

Toegankelijkheidseisen vanuit de overheid

Denk aan tekstalternatieven, verschillende weergavestanden,correcte leesvolgorde en nog veel meer. De website moet voor iedereen goed te gebruiken zijn. Omdat we bij dit design aardig wat afbeeldingen gebruiken gaan we er voor zorgen dat elke afbeelding de juiste uitleg geeft over het onderwerp zodat slechtziende ook op de juiste volgorde kunnen luisteren naar de onderwerpen. Verder is het belangrijk dat de website op alle schermen en elke weergavestand goed te gebruiken is.

Mobiel vriendelijk

Om de tijdlijn mobiel ook zo mooi en duidelijk mogelijk visueel te laten verschijnen hebben we een slide idee verzonnen. Je scrolt door de pagina of je klikt door de navigatie door de verschillende stappen. Per stap klapt er een stukje tekst naar boven die je kan uitklappen.

Geluid aanzetten Geluid uitzetten

Van schets naar infographic

Ook zo’n succesvolle case voor jouw bedrijf?

Stuur Cees een email.