Vraag

De opdracht was duidelijk: ontwerp een aantal illustraties en infographics voor het jaarverslag van coöperatie DELA. De uitwerking is meer dan dat. DELA staat voor het leven doorgeven. Het leven van vallen en opstaan en dat is immers nooit perfect.

Antwoord

Dat hebben we vertaald in een gevoelige levenslijn die de vorm geeft aan diverse uitingen in de visuele communicatie. D.m.v. een unieke “brush” lijn op te zetten en de regels hiervan vast te leggen, kan iedere ontwerpstudio die voor coöperatie DELA iets moet ontwikkelen, werken in dezelfde stijl met dezelfde stijlkenmerken. En dus de uitstraling van DELA doorgeven aan de ontvanger.

Brand manual

Het concept van de levenslijn voor DELA is vastgelegd in een illustratieve brand manual. Door uitleg te geven bij de verschillende manieren van gebruik en de tools aan de diverse ontwerpers over te dragen, wordt de illustratieve huisstijl bewaakt.

Geluid aanzetten Geluid uitzetten

Database graphic icons

Bij coöperatie DELA komen vaak dezelfde iconen en illustraties terug. Het is dus van groot belang om een database op te zetten van al deze uitwerkingen. Zo kan er uit deze database geput worden en kan de stijl verder doorgroeien door toevoegingen te registreren.

Jaarverslag illustraties & infographics

Aanvankelijk was de vraag om infographics te ontwikkelen voor de soms lastig uit te leggen processen en werkwijze. Naast het omzetten van deze materie is er ook per hoofdstuk een iconische illustratie ontwikkeld om de titels kracht bij te zetten.

Iconische illustraties jaarverslag DELA

Ook zo’n succesvolle case voor jouw bedrijf?

Stuur Cees een email.