Vraag

In de loop der jaren is onze huisstijl gaan wild groeien. Er zit geen eenheid in en door de groene balk is het moeilijk toe te passen. We zijn op zoek naar een kenmerkend beeldmerk dat onze diensten verbeeld. Dat opvalt en goed toe te passen is op de verschillende dragers van de huisstijl.

Antwoord

Brefu is dé specialist om het gebied van funderen. Op moeilijke werksituaties kunnen zij als 1 van de beste herstelwerkzaamheden uitvoeren. Funderen is het zoeken in de ondergrond naar de juiste laag en juiste diepte waardoor met verschillende funderingstechnieken de beste uitvoering wordt gerealiseerd. Om dit te verbeelden hebben we de B omgezet in een iconisch beeldmerk. Herkenbaar en flexibel toepasbaar. Uitgangspunten zijn eenheid, strak, duidelijk en krachtig.

Funderen op topniveau

Tijdens het schetsproces is de krachtige typografie en letter B het fundament voor de styling. Door de B te vergroten en een boven en ondergronds gedeelte te geven wordt voor de verbeelding het funderen geïllustreerd. Het werkt als een icoon, maar in combinatie met de naamvoering BREFU is het logo eenduidig. Door de arcering onder de grond te leggen (en te animeren) krijg je gelijk het gevoel van de juiste funderingsdiepte zoeken en flexibele manier van werken.

Geluid aanzetten Geluid uitzetten

Visuele identiteit

De kleuren zijn opgebouwd uit het bestaande oranje en een alternatieve donkere kleur oranje/bruin om diepte te geven. Daarnaast als contract en heldere tint wit voor beletteringen e.d. De kleur zwart als alternatief voor groen voor bijvoorbeeld shirtjes, overals etc.

De typografie is de Montserrat. Een krachtig en energiek google font wat gratis te gebruiken is in alle communicatie uitingen.

Social media

Voor social media stellen we een eenduidige omslagafbeelding en profielicoon voor. Daarnaast kunnen we met de beeldgenerator unieke afbeelding door jullie zelf laten genereren die je via een web APP zelf kunt plaatsen op het juiste kanaal. We stellen 2 template voor: quote en afbeelding met titel, locatie en werkzaamheden.

Ook zo’n succesvolle case voor jouw bedrijf?

Stuur Cees een email.