De afgelopen periode is er voor veel bedrijven iets veranderd in de manier hoe er gewerkt en gecommuniceerd wordt. Niet altijd even makkelijk. En zeker niet altijd efficiënt. Er zijn sectoren die volledig stil liggen en sectoren die moeizaam de klantrelaties kunnen onderhouden. Daarnaast zie je ontzettend veel creatieve invullingen voor de hopelijk tijdelijke sluiting van diverse branches.

We kunnen niet anders dan er het beste van maken. Dit is voor de één makkelijker als voor de ander, maar het is een feit. Meer is er niet. En hoe ga je dan om met het tijdelijk moeten sluiten van je zaak? Wat kun je nu doen met het vooruitzicht dat traditionele communicatiemomenten zoals beurzen, persoonlijk contact en fysieke meetings voor de langere termijn niet of nauwelijks mogelijk zijn?

Als we naar onze eigen situatie kijken dan werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. We Skypen om projecten door te spreken. Delen ons scherm om correcties uit te voeren en maken met gedeelde notities To Do’s van onze prioriteiten. Met klanten communiceren we via Skype, Teams of GoToMeetings. En als het echt niet anders kan spreken we op locatie af waar we aan een tafel kunnen presenteren met gepaste afstand. Zonder handenschudden, maar met een glimlach.

Voor onze klanten hebben we een aantal eigen tools ontwikkeld die nu toch wel erg goed van pas komen als we het hebben over beter digitaal communiceren. Want hoe kun je ervoor zorgen dat je “in the picture” blijft?

Beeldgenerator

Deze tool hebben we ontwikkeld zodat bedrijven zelf professionele beelden kunnen genereren binnen hun eigen huisstijl of wensenpakket. Wat de beeldgenerator doet? De klant plaatst de eigen afbeeldingen, logo’s, iconen en/of tekstjes in een online omgeving en de generator combineert dit tot een professioneel beeld in het juiste formaat voor social media zoals LinkedIn, Instagram, Facebook.

Begrijpen-systeem = creative lead generator

Het begrijpen systeem is ooit ontstaan om met behulp van professionele plaatjes operatieve behandelingen uit te leggen: zorgbegrijpen.nl. Maar waarom alleen voor operaties? Er zijn zoveel meer mogelijkheden om bijvoorbeeld kennis te delen of tijdelijke content te versturen. Daarom zetten we dit systeem nu ook in om leads te genereren d.m.v. kennis te delen. Het begrijpen-systeem werkt als volgt:

  • Er wordt een artikel gepubliceerd waarop de ontvanger kan reageren voor meer inhoudelijke content
  • Er wordt automatisch een unieke online pagina gegenereerd met de opgevraagde gegevens
  • Vervolgens kan er contact opgenomen worden met het bedrijf of de persoon kan benaderd worden omdat hij zijn interesse heeft kenbaar gemaakt.
 
Even voorstellen
Het project
De laatste gegevens